Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

  [BG]   EN   RU  
Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

 
Рейтинг: 2.00
(30)
Начало
Символ на вярата
История
Служения
Дейност
Новини
Богословие и История
Публикации
Канал в youtobe.com
Форум
Фото Галерия Зимница
Фото Галерия Стралджа
За контакти
Връзки



Публикации
Вечността за нечестивите
01.12.12 13:43
Учението за мястото, където грешните ще прекарат Вечността - мястото на Божието наказание. Разгледани са различни популярни доктрини. Публикацията е част от лекциите по Догматично богословие, раздел Есхатология, съставени от Ангел Петков въз основа на преподаван материал в ПФ на ВЕБИ от Джаред Стоунър.

Църковните тайнства
12.11.12 22:22
Какво представляват тайнствата, практикувани от Църквата? Кои са тайнсвата според Българската Православна църква? Тази публикация дава отговори на тези въпроси. Основен източник са лекциите на доц. д-р Ангел Кръстев по Въведение в Източното православие.

ИМА ЛИ НУЖДА ОТ ОБУЧЕНИЕ ПО СПЕЦИАЛНОСТ "КАПЕЛАНСКО СЛУЖЕНИЕ"?
14.09.12 17:27
Обявен е прием за новата учебна година в магистърската програма по "Капеланско служение" в ОБФ. Има ли нужда от такава програма? П-р Ангел Петков дава отговор на този въпрос.

Учението за Милениума
19.04.12 15:28
Доктрината за Милениума е част от учението за последните времена (Есхатология). Публикацията е курсова работа по предмета Систематично богословие в магистърската програма по Капеланско служение. Разгледани са основните теории: Премилениализъм (исторически и диспенсационен), постмилениализъм и амилениализъм.

Празната гробница
24.04.11 21:13
Възкресението на Христос - факт ли е или мит? Тази статия ще помогне на всеки да намери отговора.

Чуване на Божия глас
04.02.11 20:17
Едно от най-големите благословения, което истинският вярващ притежава е чуването и познаването на Божия глас. Днес е възможно да чуваме Божият глас по съшия точен и ясен начин, по който го чуваха Авраам и Мойсей - със същата яснота, с която го чуваха Самуил и Давид, така ясно, както го чуваха Павел и Петър, останалите апостоли, и Йоан на остров Патмос!

 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 край 

0.1229