Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

  [BG]   EN   RU  
Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

 
Рейтинг: 2.00
(30)
Начало
Символ на вярата
История
Служения
Дейност
Новини
Богословие и История
Публикации
Канал в youtobe.com
Форум
Фото Галерия Зимница
Фото Галерия Стралджа
За контакти
ВръзкиНовини / общи

12 Май 10, 22:22 / Автор: Ангел Петков
EVN грубо се изгаври с абонатите си
Електроразпределителното дружество за Югоизточна България EVN се подигра със своите абонати
Закъснението на изплащането на различните задължения от страна на държавата и работодатели към населението стана причина много хора да закъснеят с изплащането на дължимите сметки за електроенергия към EVN. Практиката при закъснение на дружеството до този момент е била следната. Съгласно правилата, десет дена след крайния срок за изплащане на сметката, който е 25-то число на месеца, EVN има право да изключи тока на неплатилия абонат. Обикновено изключването на абонатите е започвало след 13-то число, като неплатилите абонати се изключват поетапно. Поне така беше до този момент.
От EVN много добре разбират, че обективни фактори са причина за забавянето на изплащането на дължимите сметки. Този месец се случи така, че десетдневния срок завърши в празнични дни. През тези дни са работили каси извънредно, но гражданите не бяха уведомени за това. Нормалната практика в такива случаи е срока да се удължи до следващия работен ден - така практикуват банките например, при събиране на вноските по кредитите.
Получили забавените си доходи, на 10.05. много хора отидоха до касите на EVN в Български пощи за да платят сметката. Но срив в компютърната система им попречи да направят това. Когато стана ясно, че този ден няма да има възможност да се изплатят сметките, Ангел Петков отправи допитване до клиентския център на дружеството по телефон 070017777 дали захранването ще бъде преустановено. Служителка на центъра отогвори, че пред вид техническия проблем тока няма да бъде спиран на никой и че спокойно може да се плати и на следващия ден.
На 11,05. неуспелите да платят абонати отново се стекоха до касите за да платят. Те платиха, но въпреки това служители на EVN прекратиха захранването на всички абонати. Дори се получи парадоск, че захранването на голяма част от абонатите бехе преустановено след като те вече бяха платили. Ангел Петков отправи отново допитване до центъра на EVN, от където бе даден отговор, че трябва да се платят 19,26 лв. за да бъде пуснат тока до 14 часа, а след това тези пари ще бъдат сторнирани и върнати.
След обед Ангел Петков се срещна със служители от центъра на EVN в Ямбол за да иска съдействие за разрешаване на проблема. Но такова съдействие не само че не бе оказано, но бяха поискани и още 19,26 лв. за да бъде пуснат тока. Напразна бе срещата и с началника на EVN в гр. Ямбол г-н Стратиев. Той прояви крайно неразбиране на проблема и даде да разбере, че не само не би върнал пари, но би взел още повече.
Ангел Петков подаде жалба в писмен вид до управата на EVN. Освен това сезира и Комисията за защита на потребителя и изпрати сведение на предаването "Господари на ефира". Срещна се и с координатора на сдружение ДНЕС и уточниха по-нататъшни действия.
Отправяме апел към всички граждани, които станаха жертва на EVN да се свържат с Ангел Петков. Ще бъде изготвена обща съвместна жалба и от EVN ще се изисква следното:
1. Връщане на неправомерно взетите такси за включване на електрозахранването на всички граждани които са платили;
2. Поднасяне на извинение от страна на EVN за грубата подигравка с абонатоте си;
3. Промяна на Общите условия, като същите бъдат актуализирани съобразно новата кризисна обстановка в страна. Предлагаме следните промени:
а) удължаване срока на плащане на сметките с 5 дена и така този срок да стане до края на месеца (така направи правителството с детските надбавки);
б) нови правила за разсрочване на по-високите зимни сметки;
в) да се отмени правилото за изключване "без предупреждение". EVN да предупреждава абонатоте си три дни по-рано за предстоящо изключване, а техниците да предупреждават абоната когато отидат да извършат манипулацията.
4. Гражданите да бъдат запознати с "Общите условия".
5. EVN да изплати пропуснатите ползи за онези абонати, които са жертвали работното си време на 10 и 11.05 за да платят сметките си.
Ако комисията за защита на потребителя не вземе нужните мерки, тогава срещу EVN ще бъде заведено гражданско дело.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0951