Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

  [BG]   EN   RU  
Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

 
Рейтинг: 2.00
(30)
Начало
Символ на вярата
История
Служения
Дейност
Новини
Богословие и История
Публикации
Канал в youtobe.com
Форум
Фото Галерия Зимница
Фото Галерия Стралджа
За контакти
ВръзкиНовини / църковни

29 Май 11, 18:46 / Автор: Ангел Петков
Ричард Уолтън беше гост на църквата в Стралджа
Преподавателят на п-р Ангел Петков от магистърската програма Ричард Уолтън посети църквата.

На 29.05.2011 г. преподавателят от Обдинения Богословски факултет на ВЕБИ Ричард Уолтън откликна на поканата на п-р Ангел Петков и гостува на църквата. Той насърчи вярващите с Божето Слово, като разкри как чрез нас трябва да се изявява славата на Бога. Това накара хората да помислят върху живота си - дали живеем достйно на призива ни и дали сме достойни храмове на Бога днес.
Ричард Уолтън преподава на п-р Ангел Петков за втори път. Първата дисциплина беше Въведене в Новия Завет, която бе и първа дисциплина от модула "Богословие" от магистърската програма "Капеланско служение". Сега преподава по Въведение в Стария Завет. При представянто му п-р Ангел Петков го описа с думите: "На този човек Библията е разкрила тайните си и сега той прави така, че те да оживеят пред нас". Може би за да бъде в синхрон с това, което преподава, Ричард Уолтън чете слово от Стария Завет, част от книгата Изход, за да покаже как Божията слава се разкриваше на народа на Израел.
На път за Стралджа п-р Ангел Петков заведе госта в църквата в Зимница. Там той се запозна със служителя Румен Вълков и го насърчи в служението. Сподели опит от неговото служение като мисионер във Филипините. Сега, въпреки респектиращата си възраст от 75 години, той продължава да служи на Божята нива като пеподавател и мисионер.
За преводач на госта бе поканен Благовест Белев, който въпреки ангажиментите си и умората от предния ден, реши да помогне. Когато Ангел Петков го заведе при него за да ги запознае, Ричард Уолтън възкликна: "Благовест!" Оказа се, че двамата се познават отдавна и имаха много неща да си кажат.
След богослужението п-р Ангел Петков и съпргата му Магдалена поканиха гостите на обяд. Те си споделиха много неща, Ричард Уолтън даде много съвети и насърчения на пасторското семейство. Ангел Петков му показа и печатнцата, както и продължаващата работа по книгата "1 Царе: Божието търсене на човек по Неговото сърце". Преподавателят беше впечатлен от работата на пастора.

  

на смиката: Ричард Уолтън изнася лекция по Въведение в Новия завет в Ямбол. Превежда му Марина Георгиева 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1024