Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

  [BG]   EN   RU  
Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

 
Рейтинг: 2.00
(30)
Начало
Символ на вярата
История
Служения
Дейност
Новини
Богословие и История
Публикации
Канал в youtobe.com
Форум
Фото Галерия Зимница
Фото Галерия Стралджа
За контакти
Връзки



Новини / църковни

20 Юни 11, 13:45 / Автор: Ангел Петков
Избран е нов пастир на ЕПЦ "Ветил" гр. Ямбол
На 19.06.2011 за пастир на ЕПЦ "Ветил" град Ямбол е избран Янчо Ганев.
Публикувам текста на писмото, изпратно от п-р Иван Врачев до всички служители от Съюза:

Уважаеми братя,
Поздрав в името на Исус Христос! Искам да споделя с всички вас добрата новина относно проблема с ЕПЦ „Ветил“ – гр. Ямбол. 
Както знаете от 19 декември м.н. (за период от точно 6 месеца) църквата е без постоянен пастор. През този период сме имали редица срещи със старото ръководство на църквата, с разширения състав на ръководството, включващ всички дякони, две извънредни заседания на Съюзното ръководство, едното от които беше във Велико Търново и на него поканихме техния Духовен съвет. Освен това различни членове на Съюзното ръководство посещаваха църквата и имаха среща с църковното им ръководство. След това се наложи два пъти делегации от Съюзното ръководство да посещават църквата, като в единия случай беше по повод на провеждане на Общо събрание на членовете на църквата и избор на Духовен съвет, който ние, Съюзното ръководство, припознахме за служебно ръководство, чийто задача е избор на нов ръководител на църквата.
През този период срещахме много трудности в диалога с вярващите от ямболската църква поради диаметрално противоположните, крайни и непримирими мнения, които имаха, за бъдещ пастор на църквата, включително и различни „пророчества“, „видения“ и „откровения“, които някои вярващи имаха по този въпрос.
Вчера (19 юни) от 14:30 часа имахме извънредно заседание на Съюзното ръководство в Ямбол заедно с Духовния съвет на местната църква. Определено това съвместно заседание не беше лесно. В един момент, когато заседавахме насаме само Съюзното ръководство, застанахме в сериозна молитва пред Бога, защото изпаднахме в затруднение. В крайна сметка Бог ни помогна да направим избора на пастор. С 2/3 подкрепа от гласовете на местния Духовен съвет и с пълната и абсолютно категорична подкрепа на Съюзното ръководство за пастор на ЕПЦ „Ветил“ – гр. Ямбол беше определен п-р Янчо Ганев, който ще служи заедно със своята съпруга с. Дори Ганева като библейски работник в църквата.

С настоящия имейл:

· На първо място изказвам своята най-сърдечна благодарност на Бога за разрешаването на този толкова труден за нас казус.
· Изказвам най-сърдечна благодарност на бр. Янчо и с. Дори, които приеха тази отговорност за ямболската църква.
· Изказвам голямата си благодарност на семейството на бр. Пламен Василев и с. Блага, които също бяха номинирани като кандидати за това служение – за тяхното пребиваване и служение в Ямбол и най-вече за тяхното почтено и християнско отношение при избора на пастор на църквата.
· Най-сърдечно благодаря на всички членове на Съюзното ръководство. Благодаря ви, братя, за единството, за съпричастността на всеки един от вас, за многото пътувания, за твърдата и принципна позиция – затова, че много вярващи от Ямбол снощи изказаха пред мене възхищението си от нашата съвместна работа като екип и за грижата към църквата им. Много, много ви благодаря!

След заседанието ни имахме извънредно богослужение от 18:00 часа, на което съобщихме на църквата нашето решение, представихме новото пастирско семейство, молихме се за тях и п-р Янчо Ганев изнесе своята първа проповед като пастор ни църквата. Беше много вълнуващо и Божието присъствие беше толкова явно и осезаемо. Много от нас (включително и мъжете) едва успявахме да си сдържим сълзите.

Най-сърдечно пожелавам на бр. Янчо и с. Дори много благословения в новата им отговорност. Най-сърдечно ви умолявам всички да ги подкрепим с нашите молитви. Нека да се молим Бог да промисли и за подходящ пастор на църквата в Полски Тръмбеш, която в момента е много наскърбена, а бр. Янчо и с. Дори също с болка приемат раздялата.

Изобилни благословения на всички!

В Исус Христос:

Иван Врачев

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.0408