Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

  [BG]   EN   RU  
Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

 
Рейтинг: 2.00
(30)
Начало
Символ на вярата
История
Служения
Дейност
Новини
Богословие и История
Публикации
Канал в youtobe.com
Форум
Фото Галерия Зимница
Фото Галерия Стралджа
За контакти
ВръзкиНовини / църковни

02 Октомври 13, 17:13 / Автор: Ангел Петков
Трифон Стефанов гост на църквата в Зимница
Приятелят и колегата на п-р Ангел Петков от армията Трифон Стефанов беше гост на богослужението в Зимница
На 02.10.2013 г. за пореден път църквата в Зимница имаше обичан от вярващите гост - Трифон Стефанов. Той посещава църквата не за първи път и спечели сърцата на хората със своето посвещение на Бога, както и силно молитвено и насърчително съветническо служение. В проповедите си той насърчава вярващите към повече вяра и упование в Бога, моли се за всеки, който има нужда, а сега показа и своето съветническо служение - той съветва и бащински поучава тези, които имат нужда, давайки утеха и мир (кратък клип е поместен в секция "Видео").
Трифон Стефанов и Ангел Петков се познават много отдавна. Познанството им датира още от далечната 1989 г., когато и двамата бяха курсанти във Висшето военно-въздушо училище в Долна Митрополия. Тогава Ангел Петков беше новобранец (както се казва на военен език) първокурсник, а Трифон беше пети курс. Пътищата им се преплетоха на още едно място - литературния клуб в Плевен, където Ангел Петков участваше с фантастични произведения, а Трифон с поезия. След края на 1990-та когато Трифон завърши училището временно се разделиха, но се събраха отново през 1994-та в авиационна база Безмер, вече като офицери.
Сега, уволнени от държавната армия, двамата воюват на духовния фронт. И двамата са колеги в магистърската програма "Капеланско служение" и продължават обучението си като такива в НБУ. Наред с това, Трифон Стефанов помага на п-р Ангел Петков в служенията както с проповеди, така и молитви - както за него и семейството му, така и за вярващите от църквата.

  

  

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1055