Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

  [BG]   EN   RU  
Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

 
Рейтинг: 2.00
(30)
Начало
Символ на вярата
История
Служения
Дейност
Новини
Богословие и История
Публикации
Канал в youtobe.com
Форум
Фото Галерия Зимница
Фото Галерия Стралджа
За контакти
ВръзкиНовини / общи

13 Октомври 14, 00:19 / Автор: Ангел Петков
П-р Ангел Петков се сблъска с НАП - Ямбол
Абсурдно недоразумение лишава п-р Ангел Петков от здравни осигуровки, което застраши хода на лечението му.
 На 12.10.2014 г. п-р Ангел Петков се явява на контролен преглед при кардиолога д-р Гинев за трети път. При това той е неприятно изненадан от доктора че е с прекратени здравно-осигурителни права поради невнасяне на осигуровки от период две години назад, за осем месеца. До момента системата е отчитала, че той е осигурен и въз основа на това той бе лекуван в СБАЛ по кардиология и бе монал няколко прегледа при личноя лекар и при кардиолога.
П-р Ангел Петков посети офиса на НАП - Ямбол за да изясни случая. Служителката от гише 4 първо не повярва, че до момента системата го отчитала като осигурен. след като служителката го попита дали може да докаже това, той заяви че ще го докаже като позвъни на д-р Гинев, който ще потвърди думите му. Последва около час разследване, при което се установи, че става дума за нелепа и абсурдна грешка в системата.
Докато е щатен служител към СЕПЦ, след създаване на НАП започва пренос на данни от НОИ към новата агенция. В хода на този процесм неясно как, е станала грешка, която регистрирала п-р Ангел Петков като щатен служител към ЕПЦ-1 София. След като е уволнен от СЕПЦ през 2009 г. системата на НАП го отчита като осигурен и поради това не са му изисквани здравни осигуровки. На 06.12.2014 г. някой служител-бюрократ актуализирал системата и така се оказва, че п-р Ангел Петков е с прекъснати здравно-осигурителни права.
На молбата на п-р Ангел Петков за бързо разрешаване на проблема с цел продължаване на лечението бе отговорено с насмешка, подигравки и заплахи от страна на началничката на НАП - Ямбол, служителката на гише 4 и охранителя. Никой не погледна сериозно на това, че лечението му е жизнено важно. За това п-р Ангел Петков изпрати жалба до Министъра на труда и социалната политика, дирекцията на НАП - София и Омбуцмана на Република България, като адресира жалбата до местни и национални медии.
Проблемът беше разрешен благодарение на това, че бовшият председател на СЕПЦ и ръководител на ЕПЦ-1 гр. София п-р Виктор Вирчев се съгласи да помогне с 200 лв., с които бяха изплатени дължимите здравни осигуровки. Но грубото и надменно отношение от страна на служителите на НАП - Ямбол е показателно за отношението на държавния служител ктм гражданите изобщо.

Жалбата може да прочетете тук:
http://epc-straldzha.dir.bg/_files/5446384.pdf

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0943