Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

  [BG]   EN   RU  
Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

 
Рейтинг: 2.00
(30)
Начало
Символ на вярата
История
Служения
Дейност
Новини
Богословие и История
Публикации
Канал в youtobe.com
Форум
Фото Галерия Зимница
Фото Галерия Стралджа
За контакти
ВръзкиНовини / църковни

11 Април 15, 15:59 / Автор: Ангел Петков
Гост в църквата на Велики четвъртък
На извънредното богослужение по случай Велики Четвъртък църквата беше приятно изненадана с обичан гост.
Четвъртък, 09.04.2015 г., от 10 часа беше проведено богослужение по случай празника "Велики четвъртък" - денят, в който Христос отслужи последната Пасха с учениците Си и положи началото на един Нов завет, в който кръвта на жертвеното агне се заменя с Неговата, като образ на кръвта и плътта Му става виното и хляба. Това е денят, в който е постановено тайнството Господна вечеря (или трапеза), наричано, още, причастие или евхаристия. По традиция то се отслужва всяка първа неделя на месеца, но задължително се прави на Велики четвъртък.
Тази година Велики четвъртък се случи на датата 09.04. На служението вярващите бяха приятно изненадани с присъствието на обичан гост. Това беше дякон Румен Вълков, който ръководеше църквата малко повече от две години, след напускането на предишния служител Иван Христов, но за тези две години той спечели обичта и уважението на вярващите. За п-р Ангел Петков той е нещо повече от приятел. Той е съсслужител, който му помага още от първия ден, в който пое пастируването на църквата в Стралджа през далечната 1999-та. Преди това той е помагал със същия плам и устрем на п-р Ангел Тотев. През 2001 г. е ръкоположен за дякон от п-р Цонко Атанасов по предложение на Ангел Петков с решение на църквата. В момента той живее в Добрич заедно със съпругата си Дияна.
На богослужението той изнесе слово, в което насърчи вярващите да уповават повече на Господа в живота си, разказа и свидетелства от своя живот. Заедно с п-р Ангел Петков отслужиха Господната вечеря, след което водеше в молитвата за представените нужди.

  
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1078