Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

  [BG]   EN   RU  
Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

 
Рейтинг: 2.00
(30)
Начало
Символ на вярата
История
Служения
Дейност
Новини
Богословие и История
Публикации
Канал в youtobe.com
Форум
Фото Галерия Зимница
Фото Галерия Стралджа
За контакти
ВръзкиНовини / църковни

21 Юни 15, 20:47 / Автор: Ангел Петков
П-р Павел Тодоров беше гост на богослужение в църквата
П-р Павел Тодоров гостува на богослужение в църквата
Неделя, 21.06.2015 г. църквата беше посетена от п-р Павел Тодоров - дългогодишен служител в СЕПЦ, пастирувал в църкви от район Сливен, сега пастир на църквата в Тополчане, Сливенско. Той е познат на п-р Ангел Петков още от далечната 1994-та година, когато бе гост на ЕПЦ-2 (сега "Кармил") в Ямбол, а също и от книгата "От вечността до вечността: Изкупителният план през вековете", на която е автор. През 2000 г. беше гост-говорител на младежка конференция "В очакване на Исус" в Стралджа, организирана от п-р Ангел Тотев, на която п-р Ангел Петков (тогава дякон) бе домакин и водещ. Сега се срещат след 15 години, което бе вълнуващо и за двамата.
След хвалението п-р Ангел Петков представи госта и му предостави служението. П-р Павел Тодоров насърчи вярващите като изрази вярата си в едно ново съживление. Правейки ретроспекция на историята той наблегна на това, че център на предишните съживления е Сливен, което му дава основание да счита, че съживлението отново ще тръгне от този район и църквата в Зимница може да играе ключова роля в този процес.
След това той изнесе проповед върху Йоан 19:25-27, на тема "Какво е кръстът за нас?". Той "проведе интервю" с хората, които стояха до кръстта на Исус при Разпятието за да разбере какво е кръстта за всеки един от тях - Мария Клеопова, Мария Магдалена, Мария майката на Исусу и евангелстът Йоан. За всеки един от тях кръстът е символ на нещо. Словото завърши с въпрос, върхи който вярващите трябва да помислят - Какво място е кръстта на Исус за всеки един от нас - дали на страдание, или на победа или изкупление.
Съпругата на п-р Павел Тодоров също насърчи вярващите като разказа историята на "Пони експрес" в САЩ, като им показа, че трябва да бъдат готови винаги да служат на Исус.
След богослужението двамата пастори и съпругите им проведиха лична среща като бяха на гости на сестра Радка, която е главният фактор п-р Павел Тодоров да посети църквата.

Проповедта на п-р Павел Тодоров е публикувана на страницата на църквата във фейсбук, а също може да бъде чута на адрес:
http://vbox7.com/play:323a06b78f
 
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1028