Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

  [BG]   EN   RU  
Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

 
Рейтинг: 2.00
(30)
Начало
Символ на вярата
История
Служения
Дейност
Новини
Богословие и История
Публикации
Канал в youtobe.com
Форум
Фото Галерия Зимница
Фото Галерия Стралджа
За контакти
ВръзкиНовини / църковни

01 Юни 16, 01:00 / Автор: Ангел Петков
П-р Ангел Петков беше гост в ЕПЦ с. Маломир
П-р Ангел Петков проведе богослужение в с, Маломир, замествайки кумеца си Младен Бочуков
На 29.05.2016 г. п-р Ангел Петков беше гост на неделното богослужение в ЕПЦ с. Маломир. Той посети тази църква по покана на нейният ръководител, презв. Младен Бочуков, който се обърна към него с молба да го замести. Младен Бочуков и Ангел Петков са приятели от ученическите години. Учили са в един техникум, тренирали са заедно парашутизум и моторно летене, завършиха една и съща специалност във Военно-въздушното училище, служилиса заедно като офицери в авиобаза Безмер, а сега са заедно на духовния фронт. Свързва ги не само приятелството, но и факта, че Ангел и Магдалена Петкови са кумове на Младен и съпругата му Димитринка Бочукови. Младен Бочуков бе председател на Българска капеланска асоциация и е един от инициаторите на магистърската програма по Капеланско служение, започнала в ОБФ на ВЕБИ. След напускането на п-р Цонко Атанасов той пое ръководството на ЕПЦ "Ветил" гр. Ямбол и по това време беше открик и центъра на ОБФ, сега ВДУ "Свети Тривелий", като стана и негов първи координатор до завършване на богословския модул за магистрите капелани, след което бе поет от п-р Ангел Петков.
П-р Ангел Петков посещава за първи път църквата в Маломир, където сега служи Младен Бочуков, но измежду вярващите много хора го познаваха. В тази църква са служили п-р Георги Арнаудов и още един колега офицер и приятел на п-р Ангел Петков - Дичко Бумбалов (майор летец). П-р Ангел Петков се представи, разказа свидетелството си, както и насърчи вярващите с много свидетелства от живота си. След хвалението изнесе слово върху Еклесиаст 11:1-6, което разкрива как да се преборим с кризите в живота ни. Древният еврейски мъдрец, наблюдавайки природата, разбира, че ние не сме в състояние да променим нещата. Но независимо от това не трябва да гледаме на трудните обстоятелства, които ни окръжават, а да се покоряваме на Бога и Неговото Слово и с надежда да очакваме Неговото действие, което никога не закъснява.
Вярващите споделиха своите нужди и благодартности към Бога. Беше отделено време за молитва за нуждите, между които беше и нуждата за здравето на възрастния п-р Георги Арнаудов, който според думите на п-р Ангел Петков е пример за устояване и непоклатимост във вярата и служението. "Ние добре разбираме, че той не е вечен и един ден ще напусне тази земя за да се пресели във вечното си жилище, но не е лошо да споделим с Бога нашето желание той да стане на крака и още някоя друга годинка да ни радва и насърчава, но в крайна сметка зачитаме и се покоряваме на Волята Божия".
Беше отслужено и тайнството Господна вечеря (Евхаристия), което тази църква отслужва на всяка неделна служба.
След богослужението п-р Ангел Петков проведе разговор с вярващите и ги насърчи да продължат да устояват в пътя си с Бога независимо от трудностите. Обеща, че това нмяма да е последното му посещение в тази църква.

  
на снимките:
ляво: сградата на ЕПЦ с. Маломир
дясно: Младен и Димитринка Бочукови

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.0816