Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

  [BG]   EN   RU  
Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

 
Рейтинг: 2.00
(30)
Начало
Символ на вярата
История
Служения
Дейност
Новини
Богословие и История
Публикации
Канал в youtobe.com
Форум
Фото Галерия Зимница
Фото Галерия Стралджа
За контакти
ВръзкиНовини / църковни

26 Октомври 16, 18:12 / Автор: Ангел Петков
В ЕПЦ "Ветил" - Ямбол стартира випуск на ORA
В ЕПЦ "Ветил" - Ямбол, след три годишно прекъсване, беше открита учебната година на центъра на ORA

На 24.10.2016 г. в учебната зала на ЕПЦ „Ветил” – Ямбол беше открита учебната година на беблейския курс към ORA в жърквата. Това е първия випуск след три годишно прекъсване. П-р Ангел Петков отново ще преподава дисциплините, които е преподавал до сега – „Изучаване на Библията” и „Църква и служение”.

Библейските училища към ORA в България са открити през 1992 година, като първите центрове бяха в градовете Плевен и Пловдив. П-р Ангел Петков е възпитаник на първия випуск в Плевен, още като курсант във военно-въздушното училище. Първите ръководители на центровете бяха Хелга Иванова за Плевен и Марина Димитрова за Пловдив. Понастоящем Марина Димитрова е директор на ORA училищата за България.

ORA е мисионерска организация, която се занимава с подпомагане на страните от третия свят и с обучителска дейност. Съкращението означава „Организация за достигане на всеки” и училищата имат мисионерска насоченост. Първият директор на ORA за България е п-р Джеймс Лий, който бе сменен с п-р Ралф Деопке. Главната идея на учебните центрове е българи да бъдат обучавани от българи.

В Ямбол центърът на ORA съществува от 1994 година, когато Ангел Петков се върна там като офицер. Той е преподавател в него след напускането на п-р Пламен Ганчев през 1997 г., като пое неговите дисциплини. Първи директор на центъра беше Веско Атанасов. През 1999 г. п-р Ангел Петков откри център в Стралджа след като пое поастируването в църквата. До момента в Стралджа са обучени 6 випуска, много от завършилите са в активно служение. П-р Ангел Петков е преподавал в центровете в Джебел и в Стара Загора.

При откриването на сегашния випуск в Ямбол п-р Ангел Петков изтъкна някои от промените, които ще бъдат в полза на учениците, а именно: 20 годишен опит в пастирското служение, бакалавърската степен от ПФ на ВЕБИ, магистърската степен от НБУ и, най-вече, началото на докторантурата в БФ на СУ „Св. Климент Охридски”. Той е готов да даде максимума от себе си за да даде едно качествено обучение на новите курсисти, като ги мотивира към едно по-задълбочено търсене на духовните истини, жажда за повече знания и продължаване на образованието, желание за служение на Бога и разширяването на Неговото царство на земята.

Лекциите на п-р Ангел Петков ще бъдат в понеделник. Във вторник лекции ще изнася Ненчо Ненов по „Доктрини и теология” и в четвъртък учениците ще се радват на присъствието на ново попълнение сред преподавателския състав – Слави Гълъбов, който ще преподава „Евангелизиране и ученичество”.

Новини от центъра на ORA в Ямбол ще бъдат помествани в секцията Библейско училище ORA” в сайта.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1072