Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

  [BG]   EN   RU  
Евангелска Петдесятна църква район Стралджа, обл. Ямбол

 
Рейтинг: 2.00
(30)
Начало
Символ на вярата
История
Служения
Дейност
Новини
Богословие и История
Публикации
Канал в youtobe.com
Форум
Фото Галерия Зимница
Фото Галерия Стралджа
За контакти
Връзки



Новини / църковни

27 Май 17, 14:11 / Автор: Ангел Петков
Преподавателят от ВДУ "Св. Тривелий" Скот Улрич беше гост в църквата
Преподавателят по Библейска херменевтика и приятел на п-р Ангел Петков Скот Улрич посети църквата на 24.05.2017.

На богослужението в сряда, 24.05.2017 г. вярващите бяха изненадани приятно с посещението на преподавателя във ВДУ "Св. Тривелий" и приятел на п-р Ангел Петков Скот Улрич. Вярващите имаха възможността да се запознаят с госта от Хюстън, както и той да се запознае с тях, да имат общение и да споделят свои проблеми, за които получиха съвет и насърчение. Понеже е живял повече от 10 години в България, Скот перфектно говори български език, което улесни комуникацията между него и вярващите. Освен Скот, гости на събранието бяха и студентките от центъра Мери и Любка, и преводачаката Златомира, които също насърчиха вярващите със свои свидетелства. 
Църквата е била посещавана и от други преподаватели в центъра на училището. Вярващите си спомнят Люпчо Колевски, а също и Николай Неделчев, който наред с това, че е преподавател, заема поста и председател на ОЕЦ. За първи път, обаче, те се срещат с такъв човек на лично общение и имаха възможност да научат много неща както за другите култури, така и върху Писанията.
Скот Улрич е бил и преподавател на п-р Ангел Петков в магистърската програма, което означава, че той не е просто негов приятел, но и учител. Двамата неведнъж са посещавали църквите от района, а Скот се сприятели и със свещеника отец Виталий Стоянов.

На снимката се вижда как Скот пее хваление заедно с вярващите.
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.3666